Koláč ala pizza...
- balíček listového těsta
- 100 g šunky
- 350 g koktejlových rajčátek
- 250 g mozzarelly
- provensálské koření
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- bazalku
Předpečený koláč pokryjeme nakrájenou šunkou, rajčátky, hrubě nastrouhanou mozzarellou (ale ne z nálevu), posypeme lžící provensálského koření, na vše rozklepneme vejce, žloutky propíchneme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a zvolna pečeme, až se vejce srazí.
Ostrý vepřový guláš
čerstvá feferonka | 3 ks |
vepřová plec | 600 g |
mletý černý pepř | |
mletá lahůdková paprika | 2 lžičky |
cibule | 400 g |
rajský protlak | 1 lžíce |
česnek | 4 stroužky |
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli papričky zbavíme jadérek, omyjeme a jemně usekáme.
Na oleji zpěníme cibulku, papričky a česnek. Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud šťáva nevysmahne. Potom maso okořeníme cayenským pepřem, černým mletým pepřem, lahůdkovou paprikou a osolíme. Několikrát na ohni promícháme, přidáme rajský protlak a základ na guláš podlijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni doměkka.
Ostrý vepřový guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.